Οι 6 λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε GPS στο σκάφος σας.

Αρκετές διαδρομές είναι εύκολο να τις ακολουθήσετε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και προβλήματα. Για παράδειγμα όποια διαδρομή και να επιλέξετε είτε αυτή είναι εντός του Τορωναίου κόλπου είτε περάσετε από τη διώρυγα της Ποτίδαιας για να απολαύσετε τον γύρο της Κασσάνδρας, ακόμη και να πισκεφθείτε τη Νήσο Κέλυφο είναι αδύνατο να χαθείτε.
Παρόλα αυτά είναι αρκετά σοφό o Captain να επιλέξει GPS Sonar.
Παρακάτω θα βρείτε τους λόγους για τους οποίους το GPS είναι απαραίτητο «εγραλείο» πλοήγησης και οδήγησης ενός σκάφους.

Garmin-echoMAP-42dv-Combo-Device
 • Ακρίβεια Χρόνου

  1. Γνωρίζει πάντα με απόλυτη ακρίβεια που βρίσκεστε και δεν χρειάζεται να υποθέτετε και να αγχώνεστε για τοποθεσίες αποστάσεις, χρόνο άφιξης, επιστροφής κλπ.

 • Έλεγχος Βάθους

  2. Γνωρίζει το βάθος (πολύ σημαντικό για την αποφυγή ζημιάς στην προπέλα ή ακόμα και στην καρίνα του σκάφους).

 • Εξοικονόμηση καυσίμων και χρόνου

  3. Ορισμός πορείας (βλέπε εικ.01). Σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν θέλετε να διανύσετε μια πορεία για παράδειγμα Πολύχρονο – Ν.Κέλυφος απόστασης 9nm, μια πορεία όπου το νησί φαίνεται ξεκάθαρα μπροστά σας και είστε βέβαιοι ότι είναι αδύνατο να το χάσετε, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι χωρίς GPS η πορεία σας μπορεί να είναι μια απόλυτη ευθεία.
  Το GPS σε αντίθεση θα σας προσδιορίζει συνεχώς την απόλυτη ευθεία και κάθε φορά που πιθανόν να παρεκκλίνετε της πορείας σας θα σας αναφέρει την απόκλιση σε μέτρα δεξιά ή αριστερά.
  Το αποτέλεσμα. Θα φτάσετε σίγουρα γρηγορότερα αλλά και σίγουρα πολύ οικονομικότερα.

  Σε πολλές περιπτώσεις το κόστος ενοικίασης αποσβένεται από την οικονομία στην κατανάλωση με καλύτερο έλεγχο της πορεία σας.

 • 4. Σε κάθε περίπτωση που ορίζουμε πορεία γνωρίζουμε την απόσταση και τον χρόνο που μας απομένει.
  Είναι δύσκολο να ταξιδεύεις τη νύχτα ιδιαίτερα αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία.

 • Σημεία Αναφοράς

  5. Στο GPS στην επιλογή Way Points & Tracks (σημεία αναφοράς) έχουμε εγκαταστήσει όλα τα προτεινόμενα σημεία, αυτά που αναφέρονται και στο χάρτη που θα σας δοθεί από το Blue Secret και αυτή η επιλογή θα σας βοηθήσει να έχετε μια ξένοιαστη ημέρα πλεύσης. Πολύ σημαντικό είναι τα σημεία κάλυψης όπου μπορείτε να καταφύγετε στην περίπτωση που αλλάξει ο καιρός απότομα.

 • Ανιχνευτής Ψαριών

  6. Fish-Finder. Με το Fish-Finder θα εντοπίσετε ψάρια με βάση την ποσότητα και το μέγεθος τους, που χωρίς το GPS θα ήταν φυσικά αδύνατο να τα βρείτε.

Πραγματοποιήστε την κράτησή σας ηλεκτρονικά.
Έτσι θα γνωρίζουμε εαν επιθυμήτε επιπλέον παροχές σε εξοπλισμό ή υπηρεσιές.

Κάντε Κράτηση!